crescentine és paella.
Sziasztok!!
nos.visszatértem a nápoly-tripről.erről fogok most nektek mesélni.
a kirándulás során: nápoly-vezúv-sorrento-capri-pompei volt a program..és a sok fénykép és a könnyebb érthetőség és tagoltság miatt úgy döntöttem, hogy helyszínenként közlöm az eseményeket.
de mindenek előtt még nem számoltam be a múltszerdai főzőtanfolyamról.
a "menü" crescentine.
nos ezt úgy kell elképzelni mint egy lángos-fánk keverék.
kilóliszt-félllliter bubisvíz, harmad liter olaj.só-élesztő.szépen kinyújtani, formázni és olajban kisütni.
ha jólemlékszem ez minden. ezután eheted sósan, édesen..személy szerint én lekvárral jobban szerettem mint prosciuttoval. dehát kinek mi.
további "konyhai kalandjaim":
mivel sikerült tejfölt szereznem (*külön kívánságlistán anyáék hoztak)
elkészítettem a lakótársaimnak életük első rakottkrumpliját.osztatlan siker.. ;)
mostanában viszont általában csak gyümmölcssalit eszek..így hogy jön a bikiniszezon kicsit lekell állni a pizzával.
végül az utolsó konyhai mára.aztán irány ki a szabadba.
az egyik órán egy csaoportban vagyok egy spanyol lánnyal és egy spanyol fiúval. hétfőn összeültünk hogy csináljuk a kis projectet.majd eljött az ebédidő *spanyoloknál 3körül..együnk.
Nagyon finom paellát készítettek. ráadásul nagyon egyszerű. répa-hagyma-csirkecsíkok összesütve rizzselbekevered, megöntözöd tejszínnel.curry és készis.
hasonlót készítettem el énistegnap. ám alapanyaghiányban csirke nélkül és tejszínhelyett 3 féle sajttal: parmezán mozzarella, meg valami random sajt.
egész jó :)
említettem már hogy annak idején nem is olyan régen kitalálták hogy BOlognában metrót építenek...
nos bologna nem egy marhanagy város..ezért szerintem szerencsére nem lett az ötletből semmi.
a helyi főtéren azonban elkészítettek egy aluljáróféleséget. amit mementónak azóta is ígyhagytak.
ám a metrót jelző M betűt átfordították W-re...csak a miheztartásvégett.
ps.kiderkoráltak a szobám. mostmár egészen kezd szobakinézetűvé válni :)
nademost térjünk visssza a főtémához. a nápoly-triphez. ;)