Első nap az iskolában.

Sziasztok!

Először is kezdeném a vasárnappal. Vasárnap délután elmentünk Tommal ( a lakótársam) hogy együnk valamit.Bemegyünk a bel-belvárosba..békésen sétálgatunk majd egyszercsak egy marhanagy karneváli buliba csöppenünk.
Hatalamasnagy járművek.tetőtől talpig valamilyen téma szerint (indián, pánpéter, így neveld a sárákányodat, szuper mario,stb.) feldíszítve, amiket traktorok vontattak. Mindegyik jármű tömve kisgyerekkel, akik természetesen szintén jelmezben vannak. és onnan fentről dobálják a konfettit a szerpentint a zacskóschipset, a gumilabdát meg a stb-t. Szól a zene, táncosok, zászlós felvonulás, nyuszik ruhában, Jéghercegnők tömkelege, vidámság és hatalmas tömeg, amit még a szemerkélő eső sem oszlatott el. 
Az ebéd természetesen pizza..

Hétfő.
Az első napom a suliban.

Mindenekelőtt pár szót magáról a suliról és a rendszerről.
A suli maga annak ellenére hogy kívülről tényleg elég középkorinak tűnik, belülről elég modern. érintős tábla, teljesen modern padsorok, viszonylag jól kitáblázott épület, (odataláltam elsőre a termemhez.)és tisztaság.
A rendszer. igaz, hogy a suli itt később kezdődik, viszont bizonyos szempontból intenzívebb.egy óra (tanóra) itt az otthon megszokotthoz képest 3 órás..kb 10perces szünettel amit a tanár maga határoz meg..egyszercsak azt mondja hogy na most 10 perc szünet. és a diákokra van bízva igazából hogy mikor érnek vissza ez általában inkább 15 perc szokott lenni.
Továbbá..nemcsak hogy 3órásak az órák, de egyhéten 2x vannak..

illetve. nem vagyok benne biztos hogy mindnen órán ez van, de az eddigi 2n amin voltam mindenhol a tanár rászánt az óra elejéből kb fél órát hogy mindenkinek a nevét megkérdezze. meg azt hogy honnan jött, vagy milyen szakon van. Ezt személy szerint nagyon pozitívnak tartom, mert így már a legelején megteremti a személyes kapcsolatot a hallgatókkal, akik éppen ezért nyitottabbak és mernek kérdezni, közbevágni, megjegyzést hozzáfűzni, és ezt a tanárok is nagyon jól fogadják, sőt bátorítják erre a diákokat, tehát lényegében nem az otthoni séma, hogy a tanár leadja az anyagot a maga kis megközelíthetetlen magasságú világából és nem érintkezik a hallgatóival ha nem muszáj (tisztelet a kivételnek)

És most az órák:
Controllo di gestioni.olaszul. hát..elsőre így elég nehéznek tűnt. mármint nemmindent értettem amit a tanár magyarázott..meg nemsok erasmusos volt..merthogy ugyebár az erasmusosok inkább angolul tanulnak (az angol kurzusok bezzeg annyira televannak hogy az embereknek már a földön kell ülni..jójó tudom.ez még csak az első hét, azért.)
Szóval egy db francia lányka és 2 spanyol (egy fiú és egy lány) volt ezen a kurzuson ők is már szeptember eleje óta itt vannak...+egy albán lány de ő ha jól vettem ki az egész sulit itt csinálja. szóval már mindenki ért mindent mindenki ismer mindenkit...kivéve én.. :D
Nadevégül ma is volt egyilyen órám..és csapatmunka lesz, bekerültem a spanyol csapatba szóval tutto a posto.

Hozzá kell tennem, hogy a professzor nagyon kedvesnek tűnt.olyan 45-50 körül lehet. nagyon motivált nagyon lelkesen magyaráz. Az óra egyébként még máig nem teljesen jöttem rá hogy miről szól, illetve összefoglalóan nem tudnék neki nevet adni, de hasonlókat már mintha tanultam volna otthon,

Economia internazionale:

Egy iráni származású professzor tartja az órát, aminek a különlegessége, hogy angolul tartja, a diasorok pedig olaszul vannak...mint fogalmazott..ez egy fajta feliratozása annak amit elmond. Mindezt azért hogy elősegítse az olasz hallgatók angoltudásának fejlődését.A professzor nagyon jól beszél egyébként angolul és olaszul is.
Ezen az órán 2 erasmusos volt. egy német fiú és egy lány akik szintén szeptember óta vannak itt.

Durva egyébként hogy az időjárás milyen hatással van rám..tegnap esett..meg borongós idő volt egésznap. estére már teljesen elment mindentől a kedvem. ellenben mareggel még a felkelés is könnyeben ment a 10fok és a napsütés hatására, szóval király :) Lasssan tényleg nagyon szükségem lesz arra a tavaszi kabátra...szóval aki errejár igazán bedobhatná. :D

Ma én főztem a lakótársaimnak: azt hiszem ízlett nekik mert repetáztak. hát csak a szokásos...tészta. kicsit megbolondítva..ahogy szoktam. majd maeste elmentünk a török spanommal egy erasmusos eseményre, ahol megismertünk pár embert. meg megnéztünk egy olasz filmet..olasz felirattal.

A lakótársaim továbbra is nagyon jófejek, nagyon kedvelem őket! :) Tegnap este is órákig beszélgettünk meg kártyáztunk, szóval nagy szerencsém volt azt hiszem hogy ilyen jó helyre sikerült kerülnöm. :)

Holnap töltök videót meg képeket!
Stay tuned!
Puszi.